TOKAT TURHAL İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAŞIMALI EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNİN TAŞIMA GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI.

 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAŞIMALI EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNİN TAŞIMA GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI.

Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 20.02.2017 tarihinde Okul Servisleri ve Taşıma Eğitim Güvenliği konulu toplantı düzenlendi. İçişleri Bakanlığının, Okul Servis araçlarının huzur ve güvenlik içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla yayımladığı genelge doğrultusunda, “Okul Servisleri ve Taşımalı Eğitim Güvenliği “konulu toplantı yapıldı.

Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Kültür Merkezi toplantı salonunda Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl ÜÇER başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, taşımalı eğitim ve okul servisleri konusunda karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve alınması gereken tedbirler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet YILDIZ tarafından sunu haline getirilerek anlatıldı.

İlçe Kaymakamımız Dr. Ahmet Süheyl ÜÇER ise konuşmasını Taşımalı Eğitim konusunun en önemli olduğunu, çocukların evden okula, okuldan eve  güvenli bir şekilde taşınmaları, servis şoförlerinin güvenlik soruşturmalarının yapılacağını, GPS takılmasının Milli Eğitim Bakanlığı toplantılarında gündeme getirilmesini söyledi.

            İlçe Emniyet Müdürü Tahsin ŞAHİN yapılan denetimlerden, eğitim faaliyetlerinden bahsederken, amaçlarının cezalandırmak değil, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olduğunu, taşıma araçlarının kurallara uymalarını, öğrenci olmayan şahısların öğrencilerle birlikte taşınmamasının gerektiğini dile getirdi.

            Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl ÜÇER taşıma araç şoförlerinin kışın zincir takma alışkanlıklarının olmadığı, kışlık lastiklerinin takılı olması gerektiğini, kış lastikleri ve zincirler takılı olduğunda ulaşım sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

            Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl ÜÇER Okul Aile Birliklerince kiraya verilen kantinlerde, Hijyen ve Gıda kontrol edilmesinin önemine değindi. Özellikle Adı sanı duyulmayan markaların satılmasına izin vermeyelim dedi. Öğrencilerinde tüketici bilinciyle her markayı almaması gerektiğini, okulların fiziki ihtiyaçlarının genelde devlet tarafından karşılandığını, ufak defek şeylerde ise velilerin yardımcı olabileceğini, okul aile birliği işlemlerini gönüllü yapanlara da teşekkür etti. İhtiyaç olursa yaz tatilinde ve güz döneminde bu toplantıların yılda 2 defa yapılacağını  belirtti.

            Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl ÜÇER başkanlığında düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet YILDIZ, İlçe Emniyet Müdürü Tahsin ŞAHİN, İlçe Jandarma Kıdemli Başçavuş Gültekin ÇOLAK, İlgili kurumların temsilcileri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları, Öğrenci Temsilcileri ve servis şoförleri katıldı.

 

Turhal Hükümet Konağı - 275 36 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.