TOKAT TURHAL İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI VE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİDLERİ ANMA ETKİNLİĞİ PROGRAMI

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI VE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİDLERİ ANMA ETKİNLİĞİ PROGRAMI

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası Kutlama Etkinlikleri, 19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 10.45 de İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet YILDIZ’ın Belediye Önündeki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelenginin sunmasıyla başladı.

            Törene; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet YILDIZ, okul/kurum müdürleri ve öğrenciler katıldılar.

Belediye önündeki programdan sonra etkinliklerimiz Kazım Karabekir ilkokulunda 11.15´den itibaren devam etti.

Buradaki programa Turhal Kaymakam Vekili Sefa GÜLER, Belediye Başkanı Yılmaz BEKLER, İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet YILDIZ, Protokol üyeleri, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldılar.

            İstiklal Maşımızın okunmasıyla başlayan programımız 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz ile ilgili konuşmalar, öğrenci şiirleri ve gösteriler ile devam etti.

            Program sonunda İlçe Müftümüz tarafından "15 Temmuz Şehitlerimiz" için okunan hatimin duası yapıldı.

            Okul idaresi tarafından bütün katılımcılara öğle yemeği ikramında bulunuldu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Yıldız konuşması:

"2016-17 Eğiitm-Öğretim yılı İlköğretim haftası ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği programımıza hoş geldiniz diyor hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

            Başta Öğrencilerimiz,öğretmenlerimiz ve velilerimiz olmak üzere herkesin ilköğretim haftasını kutluyor; 2016-17 Yeni Eğitim-Öğretim yılının Turhal’ımız ve tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

            Bugün her evde tatlı bir heyecan var. Ülkemizin geleceği çocuklarımız bugün okullu oldular.Üç aylık bir tatilden sonra okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştular. Bazıları belki ilk kez evden, anne ve babasından ayrılmanın hüznünü yaşıyor. Ama bu çocuklarımız da en kısa zamanda öğretmenlerini sevecek, arkadaşlarıyla kaynaşacak ve okullarına alışacaktır. Buradan anne ve babalara seslenmek istiyorum: Müsterih olunuz çocuklarınız emin ellerde, devletimizin şefkatli kollarında hayata ve geleceğe özenle hazırlanacaktır.

Çocuklarımızı akademik açıdan donanımlı, milli-manevi değerleri özümsemiş ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştireceğiz. Bizim çocuklarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün: ´´Öğretmenler, cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister´´ dediği gibi aklını ve kalbini kimseye ipotek etmeyecek fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür evlatlar olarak yetişecektir.

            Değerli konuklar

            Bu yıl İlköğretim Haftasını 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Etkinliği temasıyla kutlayacağız. Mâlumunuz olduğu üzere ülkemiz 15 Temmuz 2016 Gecesi tarihimizin en kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kalmıştır. Ancak milletimiz tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla hain kurşunlara göğsünü siper etmiş, 241 şehid vermiş, fakat  ülkesini ve iradesini çiğnetmemiştir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkenin en ücra köşesindeki vatandaşımıza kadar bu kutlu direnişe katılan herkese milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kutlu mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların içinde biri var ki o  da Turhal’ımızın çocuğu Yazıtepe köyünden Özel Harekat Polisi FERHAT KOÇ’tur. Ruhu şad olsun. Rabbim anne babasına sabır  ve metanet versin. Biz de şehidimizin adını Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine vererek şehidimizin adını kıyamete kadar yaşatacağız inşallah. Şehidimizin anne-babasını Cuma günü Yazıtepe Köyünde ziyaret ettik. Bu programa da davet ettik. Ancak kendileri bugün Ankarada  olmaları gerektiğinden katılamadılar. Hepinize selam söylediler, hayır dualarınızı bekliyorlar.

                        Bu hafta münasebetiyle başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz için hatim indirilmiş inşallah programımızın sonunda da hatim duası yapılacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

            Yeni eğitim öğretim yılının Turhal’ımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum."

 

25-09-201625-09-201625-09-201625-09-201625-09-2016

 

Turhal Hükümet Konağı - 275 36 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.