TOKAT TURHAL İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Öğretim Yılı Başladı.

2015-2016  Öğretim Yılı Başladı.

2015-2016  eğitim öğretim yılının başladığı 28 Eylül 2015 Pazartesi günü İlköğretim Haftası açılış töreni saat 10:00’da Atatürk anıtına  çelenk sunulmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet YILDIZ tarafından Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulundan iki öğretmen nezaretinde sunuldu.

            Saat 10:30’da  Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu  bahçesinde devam eden törende yapılan konuşmalar, şiirler ve halk oyunları ile devam etti.

 Törene İlçe Kaymakamımız Bünyamin YILDIZ, Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer EYİMAYA, Cumhuriyet Başsavcısı Neceattin ÖZTÜRK, Garnizon Komutanı Yücel ORHAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet YILDIZ, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel YILDIRIM, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muammer GÜRÇAY, Maarif Müfettişleri İsmail ÇELEBİ, Şükrü KESKİN, Şube Müdürlerimiz Aziz DURGUN, Murat SAPANCA ve Ayhan YILDIZ ile okul ve kurum müdürleri katıldılar.

 

           Katılımcılara okul müdürlüğü tarafından yapılan kuru pasta ikramı  ile  program sona erdi.

          Tüm Eğitim Camiamıza yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diliyoruz.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet YILDIZ’ın yeni eğitim öğretim yılı açılış konuşması:

 

Sayın Kaymakamım,, Değerli Protokol, Eğitim Çalışanı Meslektaşlarım, Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler

                2015-2016 Eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programına hoş geldiniz. Bu gün yeni bir öğretim yılının ilk zili çaldı. 3 aylık tatilden sonra çocuklarımız okullarına ve öğretmenlerine kavuştu.

                İlk emri “Oku” olan bir medeniyetin temsilcileri olarak çocuklarımızı kendi kültürü ile barışık, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, yaşadığı çağın gereklerine uygun bilgi donanımına sahip bireyler olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. En pahalı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsan dünyaya gelirken belirli bir alanda bilgiyle donanımlı değildir. Eğitime ve öğretime ihtiyacı vardır. Eğitim faaliyeti hayat boyu devam etse de insanın özellikle çocukluk dönemi, alacağı eğitim ve öğretim bakımından en kritik aşamadır. Hayata kişisel, sosyal, zihinsel ve manevi anlamda iyi yetişmiş bireyler kazandırmak için çocukluk döneminin iyi değerlendirilmesi gerekir.

                Ülkemizi Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirmek çocuklarımıza vereceğimiz eğitimle olacaktır. Çocuklarımızı uygarlığın yetişkin birer üyesi yapmak, araştıran ve sorgulayan, kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmek en önemli gayemizdir.

             

               

Sayın Kaymakamım, değerli misafirler,

   2015-2016 Eğitim Öğretim yılımızın kazasız belasız geçmesini, çocuklarımıza, velilerimize, eğitim çalışanlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diler, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

 

 

Turhal Hükümet Konağı - 275 36 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.